Clas Olson har også
Av: Tove
Av: Torstein
No har eg tømt rips og solbærtrea og laga solbærsylte og rips gele. Heime og hjå mine bestemødre har det alltid vore tradisjon å samle skummet som ein tek bort frå rips-gryta i ei skål. Ferskt brød med ripsgele-skum er fantastisk og nokon av mine beste barndomsminner 🙂 I skrivande stund sit 3åringen i huset og et kveldsmat med rips-skum på skiva 😛
Av: Odd Erling
Har samme erfaring her – satt for bare noen få dager siden og spiste siste rest av fjorårets ripsgele. Passer bra, nå som femti nye glass er i ferd med å bli produsert for å holde oss med selskap ved kjøkkenbordet utover vinteren!
Koke glassene godt, sette dem i stekeovnen til tørk og for å holde dem sterile til den nyss kokte ripsgeleen helles på dem, straks etter fiske lokket ut av kjelen med kokende vann det har blitt sterilisert i og skru det på; her er en grillvott sterkt undervurdert.
Så er det bare å sette glassene på kjøl inntil de skal nytes.
Namnam.
Av: Inger Remmen
ha varm ripsgele på varme glass, skru lokket fast på. Kan med fordel avkjøles med bunnen opp 🙂
Av: Veronica


Av: Lill
Heisann, nå kokes her ripsgele etter oppskrift herfra. Skikkelig høst-trivsel, og ekstra kos med en så fin og inspirerende blogg. 🙂
Av: Ingrid
Hvor mye gele får man av et par kilo rips?
Av: Beate
Kan man bytte ut sukker med sukrin?
Av: Trine ;)
Det vet jeg ikke. Jeg har ingen erfaring med sukrin og vet ikke hvordan konsistensen på geleen blir hvis du benytter sukrin istedet for sukker.
Av: Kristin
Kan man følge samme oppskrift med tyttebær?
Av: Fred Thiesen
Jeg har syltet/saftet både gelé og syltetøy i mange år. Har aldri kokt glassene – bare gjort dem godt rene (oppvaskemaskin) og skyllet både glass og lokk med flytende Atamon før de blir fylt. Og lokket på med én gang. Som andre skriver – da vare det ikke lenge før du hører lokket klikker ned og det er vakum på glassene. De selger ikke flytende Atamon lenger tror jeg – men det lager du enkelt selv – oppskrift på Atamonpakken. Min erfaring er at de holder seg i årevis i min kjeller. Har fremdeles like fin Solbærgelé som er 4 år gammel. Så holdbarhet har aldri vært noe problem her – derimot strever jeg til tider med å få geléen stiv nok.
Av: Mari
Hei Trine!
Vi har eit slikt stativ for siling av bær som du har. Desverre er den «posen» som bæra ligg nedi, blitt ødelagt, veit du kvar eg kan få kjøt det?
Av: Trine ;)
Prøv Jernia eller an annen butikk som selger kjøkkenutstyr. Lykke til!
Av: Helga
Eg fann alt slikt utstyr på Coop Obs nettopp. Stativ, silenett, saftkokar, ekstra slange til sistnevnte også. Fine sylteglass også. Coop Obs har rimelege prisar også!
Av: Anita Risnes
Hei. Har laget din ripsgele i mange år. Alltid vellykket. I år har jeg fått meg saftkoker, skal jeg tilsette vann til konsentratet eller har det nok vann fra dampen?
Av: Stig Eivin Meisal
Hei. Eg har laga gele i mange år. Bruker saftkoker tilsetter ikkje vatn. Men bruker å tilsette ein halv pressa sitron pr liter saft pluss ca 800 gr sukker.
Av: Marketa Jenssen
Hei, har laget ripsgele og den var veldig god. Jeg lurer på hvor jeg skal oppbevarer den. Har ikke kjeller, har utvendig bod men der blir det kanskje fuktig? Innvendig bod er det altfor varmt i. Kan man oppbevarer den i kjøleskapet?
Av: Trine ;)
Du kan gjerne oppbevare den i kjøleskapet, eller fryse den ned. Dersom du skal fryse den ned bør du ikke fylle glasset helt opp, for da kan det sprekke under innfrysingen.
Av: Therese
Det lurer jeg også på. Fikk du svar?